Amnesty International

Domov   \   Aktivnosti   \   Usposabljanje za multiplikatorje AIS

Usposabljanje za multiplikatorje AIS

Goriška brda, junij 2012

Junija smo v Goriških brdih pripravili dvodnevno izobraževanje za izvajalce delavnic. Šest udeležencev z različnih koncev Slovenije je analiziralo materiale, ki so nastali v okviru projekta Izobraževanje za človekovo dostojanstvo, ter izvedlo delavnice iz zadnjega priročnika, ki bo izšel jeseni. Skozi participativne metode so se udeleženci postavili v vlogo mladih, ki v okviru delavnic Amnesty International Slovenije, v osnovnih in srednjih šolah spoznavajo človekove pravice in se učijo o revščini in diskriminaciji.


Ljubljana, november 2011

Prostovoljci, ki so se udeležili usposabljanja v Medvedjem Brdu, so izrazili željo po dodatnem znanju, zato smo zanje novembra organizirali dodatno usposabljanje. Udeležilo se ga je 13 prostovoljcev, ki so poglobili znanje o participatorni metodologiji in učenju človekovih pravic.

Kaj jim je bilo na usposabljanju všeč?
"Drugačen pristop informiranja o človekovih pravicah."
"Veliko dialoga med sodelujočimi."
"Praktično izvajanje dejavnosti."


Medvedje Brdo, oktober 2011

Oktobra smo za 20 novih prostovoljcev, starih med 19 in 38 let, pripravili dvodnevno usposabljanje v Medvedjem Brdu. Usposabljanje je temeljilo na participatornih metodah, kot so delo v skupini, delo v paru, orientacijski pohod, izdelava plakatov. Vsebina programa se je osredotočala na globalni Jug, človekovo dostojanstvo in revščino, predvsem na življenje v slumih. Večina, 13 prostovoljcev, se je odločila, da bodo sodelovali v učenju človekovih pravic – pomagali bodo pri izvedbi delavnic AIS.

Vtisi udeležencev:
"Delavnice in aktivna participacija so mi bile fantastične. Zelo sem uživala in se hkrati naučila tudi novih stvari ter pristopov o sodelovanju."
"Dejansko sem na usposabljanju doumela, da, če hočem nekaj narediti, spremeniti, ne potrebujem nujno neke določene kvalifikacije, izobrazbe, diplome, ampak samo pripravljenost, delovati, spreminjati!"


Goriška Brda, maj 2011

Maja 2011 smo v Goriških Brdih pripravili dvodnevno usposabljanje za prostovoljce slovenske Amnesty. Prostovoljci iz petih različnih krajev po Sloveniji so izkusili in ocenili delavnice iz prvega in drugega modula priročnikov. Njihovi komentarji so pripomogli k izboljšanju aktivnosti, opisanih v priročnikih. V drugem delu usposabljanja so se naučili, kako uporabiti participatorne metode pri učenju človekovih pravic.

Vtisi udeležencev:
»Obstaja ogromno načinov in metod, kako učiti človekove pravice! Zanimivo je bilo izkusiti participatorni pristop na lastni koži.«
»Dobila sem nove ideje, kako izvajati različne aktivnosti v razredu. Veliko sem se naučila tudi o participatornih metodah.«


Hiše na vodi, avtor: M. G.

Gojenje riža, avtor: M. G.

Ker nimajo vodovoda, morajo posodo pomivati v umazani reki, avtor: M. G.

Za mnoge je volovska vprega edino prevozno sredstvo, avtor: T. P.

Tudi ženske morajo nositi velika in težka bremena, avtor: T. P.

Oskrba z vodo, avtor: T. P.

Tipična hiša, avtor: T.P.

Otroci med igranjem odbojke, avtor: T. P.

Prijava na elektronske novice

Za prejemanje člankov in obvestil vpišite svoj e-mail v spodnje okence:

Odjava od e-novic »

Ne spreglejte

Obiščite Šolo človekovih pravic

Projekt Izobraževanje za človekovo dostojanstvo je zaključen. Gradiva ostajajo aktualna, z izjemo statističnih podatkov in pretečenih aktivnosti. Vabljeni, da se z našimi novimi izobraževalnimi vsebinami seznanite na spletnem mestu Šole človekovih pravic.

Preberite več »

Amnesty International Slovenije
Dunajska 5, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 426 93 77   |   Fax: (01) 426 93 65
e-pošta: amnesty@amnesty.si

kontaktni obrazec »