Amnesty International

Domov   \   Novice

Dodajte svoj glas za človekove pravice!

Dodajte svoj glas za človekove pravice!

Objavljeno: 19.12.2012

Vabljeni na spletno platformo Spoštuj moje pravice na naslovu www.RespectMyRights.org, kjer se lahko poskusite rešiti iz pasti revščine ali pa se podate na izlet po slumih. Kaj bi storili, če bi morali izbrati med šolo ali delom, da bi staršem pomagali preživeti družino? Kaj bi storili, če bi vas nadrejeni nadlegoval in poniževal? Kaj bi vzeli sabo, če bi imeli le 30 sekund, preden vam porušijo dom?

S takšnimi dilemami se soočajo obiskovalci spletne platforme www.RespectMyRights.org, s pomočjo katere lahko obiskovalci s celega sveta (predvsem mladi med 16. in 22. letom) na interaktiven način spoznajo povezavo med revščino in človekovimi pravicami. Hkrati so povabljeni, da dodajo svoj glas za človekove pravice - v t. i. beležki, kjer zanje pripravljamo različne izzive, kako lahko izrazijo solidarnost za ogrožene skupine in posameznike. V beležki si tako lahko ogledate, kaj bi uporabniki platforme vzeli sabo, če bi ob izselitvi lahko vzeli le eno stvar. Zbrali smo utrinke z letošnjega maratona pisanja apelov in solidarnostna sporočila za romske družine iz Romunije in mlade Sudance, ki jih oblasti preganjajo zaradi mirnih protivladnih protestov. Obiščite www.RespectMyRights.org in naj se vaš glas sliši!


Oglejte si več fotografij


Dodajte svoj glas za človekove pravice! Dodajte svoj glas za človekove pravice!

Hiše na vodi, avtor: M. G.

Gojenje riža, avtor: M. G.

Ker nimajo vodovoda, morajo posodo pomivati v umazani reki, avtor: M. G.

Za mnoge je volovska vprega edino prevozno sredstvo, avtor: T. P.

Tudi ženske morajo nositi velika in težka bremena, avtor: T. P.

Oskrba z vodo, avtor: T. P.

Tipična hiša, avtor: T.P.

Otroci med igranjem odbojke, avtor: T. P.

Prijava na elektronske novice

Za prejemanje člankov in obvestil vpišite svoj e-mail v spodnje okence:

Odjava od e-novic »

Ne spreglejte

Pridružite se maratonu pisanja apelov

Pridružite se maratonu pisanja apelov in dodajte svoj glas za pravice posameznikov in ogroženih skupin. Lani smo v 78 državah napisali več kot 1,3 milijona apelov in dosegli spremembe v življenju ljudi, za katere smo pisali. Vsako pero šteje - pridružite se nam!

Preberite več »

Amnesty International Slovenije
Beethovnova 7, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 426 93 77   |   Fax: (01) 426 93 65
e-pošta: amnesty@amnesty.si

kontaktni obrazec »