Amnesty International

Domov   \   Novice

Odštevamo do maratona pisanja apelov!

Odštevamo do maratona pisanja apelov!

Objavljeno: 14.10.2012

V Amnesty International že pridno odštevamo do 10. decembra - mednarodnega dneva človekovih pravic, ki ga bomo tudi letos obeležili z vseslovenskim (in svetovnim) maratonom pisanja apelov. Letos bomo že tretjič ves teden po celi Sloveniji (v šolah, na fakultetah, v knjižnicah, na stojicah, na ulici, spletu in na različnih dogodkih) pisali za ogrožene posameznike in skupine.

Učenci in dijakinje, profesorice in mentroji, študentje, posameznice in skupine vabljeni, da se pridružite stotisočim po svetu, ki bodo skupaj pisali na svetovnem maratonu pisanja apelov za preprečitev, ustavitev in popravo kršitev človekovih pravic.

Your browser does not have the necessary plugin to display this content.

 

Dogodki in pisanja bodo med 3. in 16. decembrom in že sedaj nas je veliko in več, kot nas je bilo lani! Pridruži se nam lahko vsak - pišite nam na maraton@amnesty.si, mi pa vam bomo poslali vse potrebne materiale, ki jih potrebujete za izvedbo maratona pisanja apelov. Izvedete ga lahko tudi kot šolsko aktivnost - pišemo za ljudi s celega sveta, zato lahko apele pišete med urami slovenščine, angleščine ali drugega tujega jezika, geografije, zgodovine ... Vse podpisane apele bomo 18. decembra poslali odgovornim za kršitve.

Zakaj sodelovati na maratonu? Ker apeli delujejo in vsako pero šteje!

Lani smo v 78 državah skupaj napisali več kot 1,3 milijona apelov in sporočil v podporo! V Sloveniji smo napisali več kot 6000 apelov, sodelovalo pa je tudi 45 šol in izobraževalnih ustanov.

Letos bomo med drugim pisali za Rome v Sloveniji, za katere zahtevamo pravico do vode in ustreznega bivališča, za prebivalce mesta Bodo v delti reke Niger, ki trpijo zaradi naftnega onesnaženja, in za primerno nadomestno bivališče za 350 ljudi, večinoma Romov, iz Romunije, ki so bili prisilno izseljeni.

 

Več informacij o letošnjem maratonu pisanja apelov.

Hiše na vodi, avtor: M. G.

Gojenje riža, avtor: M. G.

Ker nimajo vodovoda, morajo posodo pomivati v umazani reki, avtor: M. G.

Za mnoge je volovska vprega edino prevozno sredstvo, avtor: T. P.

Tudi ženske morajo nositi velika in težka bremena, avtor: T. P.

Oskrba z vodo, avtor: T. P.

Tipična hiša, avtor: T.P.

Otroci med igranjem odbojke, avtor: T. P.

Prijava na elektronske novice

Za prejemanje člankov in obvestil vpišite svoj e-mail v spodnje okence:

Odjava od e-novic »

Ne spreglejte

Obiščite Šolo človekovih pravic

Projekt Izobraževanje za človekovo dostojanstvo je zaključen. Gradiva ostajajo aktualna, z izjemo statističnih podatkov in pretečenih aktivnosti. Vabljeni, da se z našimi novimi izobraževalnimi vsebinami seznanite na spletnem mestu Šole človekovih pravic.

Preberite več »

Amnesty International Slovenije
Dunajska 5, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 426 93 77   |   Fax: (01) 426 93 65
e-pošta: amnesty@amnesty.si

kontaktni obrazec »