Amnesty International

Domov   \   Novice

Več kot 40 šol piše za človekove pravice

Več kot 40 šol piše za človekove pravice

Objavljeno: 12.12.2012

Letošnji maraton pisanja apelov je v polnem razmahu, v tem največjem dogodku za človekove pravice sodeluje več kot 40 šol s cele Slovenije, že sproti pa bomo v galerijo dodajali fotoutrinke.

Kaj sploh je maraton?

V Amnesty International vsako leto mednarodni dan človekovih pravic obeležimo z maratonom pisanja apelov - svetovnim dogodkom, ko v šolah, knjižnicah, na stojnicah, ulici, spletu in različnih dogodkih pišemo pisma za ogrožene posameznike in skupine.

Letos maraton pišemo v več kot 80 državah sveta, pomemben glas bodo prispevali tudi učenci več kot 40 slovenskih osnovnih in srednjih šol.

Letos med drugim pišemo za Rome v Sloveniji, za katere zahtevamo pravico do vode in ustreznega bivališča, za prebivalce mesta Bodo v delti reke Niger, ki trpijo zaradi naftnega onesnaženja, in za primerno nadomestno bivališče za 350 ljudi, večinoma Romov, iz Romunije, ki so bili prisilno izseljeni.

 

Več informacij o letošnjem maratonu pisanja apelov.

 


Ste zamudili priložnost za pisanje apelov? To lahko storite tudi na spletu - obiščite spletno platformo www.RespectMyRights.org in se zavzamite za pravice Romov v Romuniji, ki so jih prisilno izselili, in mlade Sudance, ki mirno zahtevajo spremembe v državi.

Ta posnetek so ustvarili učenci in učenke OŠ Gornja Radgona v okviru fotokrožka FOTOGROŠ. Hvala!

 


Oglejte si več fotografij


Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice Več kot 40 šol piše za človekove pravice

Hiše na vodi, avtor: M. G.

Gojenje riža, avtor: M. G.

Ker nimajo vodovoda, morajo posodo pomivati v umazani reki, avtor: M. G.

Za mnoge je volovska vprega edino prevozno sredstvo, avtor: T. P.

Tudi ženske morajo nositi velika in težka bremena, avtor: T. P.

Oskrba z vodo, avtor: T. P.

Tipična hiša, avtor: T.P.

Otroci med igranjem odbojke, avtor: T. P.

Prijava na elektronske novice

Za prejemanje člankov in obvestil vpišite svoj e-mail v spodnje okence:

Odjava od e-novic »

Ne spreglejte

Obiščite Šolo človekovih pravic

Projekt Izobraževanje za človekovo dostojanstvo je zaključen. Gradiva ostajajo aktualna, z izjemo statističnih podatkov in pretečenih aktivnosti. Vabljeni, da se z našimi novimi izobraževalnimi vsebinami seznanite na spletnem mestu Šole človekovih pravic.

Preberite več »

Amnesty International Slovenije
Dunajska 5, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 426 93 77   |   Fax: (01) 426 93 65
e-pošta: amnesty@amnesty.si

kontaktni obrazec »